Gewoon de beste basis voor de toekomst

Ieder kind is anders, heeft andere kwaliteiten en leert op een andere manier. Op onze openbare brede school spelen we daarop in. Wij bieden zoveel diversiteit in het onderwijs, dat uw kind altijd een manier van leren vindt die bij hem of haar past. Daarbij geloven wij sterk in ‘belevend leren’. Dat is leren door te doen. Uw kind krijgt bij ons bovendien veel individuele aandacht. Zo kunnen we alle leerlingen lesgeven op hun eigen niveau en halen we eruit wat erin zit. Daar zijn we bijzonder trots op!

Taal is voor ons een belangrijk aandachtspunt. We leggen daarbij veel nadruk op de mondelinge taalvaardigheid. Jezelf goed kunnen uitdrukken, is onmisbaar in je verdere (school)carrière. En kinderen die goed kunnen spreken, kunnen ook beter schrijven.

Wij zijn een innovatieve school die continu werkt aan het verbeteren van ons onderwijs en het trainen van ons team. Zo zijn we een Early Bird school in wording. Dat betekent dat de leerlingen vanaf de kleuters Engelse les hebben, en dat ook enkele andere lessen, bijvoorbeeld aardrijkskunde, in het Engels worden gegeven. Hiermee geven we onze leerlingen een voorsprong in het voorgezet onderwijs.

In september 2014 zijn wij in ons nieuwe schoolgebouw gestart. Het gebouw is splinternieuw en voorzien van de nieuwste groene en duurzame technieken. Zo is er in het hele gebouw oxygen-control dat er voor zorgt dat er in elke ruimte genoeg zuurstof aanwezig is en de temperatuur in het gebouw wordt geregeld door warmte en koude bronnen die diep in de aardbodem liggen.
Ook is er een lift aanwezig voor minder valide personen.

Obs De Taaltuin is een brede school die midden in de wijk staat. Niet alleen leerlingen, maar ook ouders en het team voelen zich bij ons thuis. En dat is belangrijk, want iedereen is welkom op onze school. Komt u een keertje kijken?

Namens het team,

Jill Pallencaoe